Çalışma ve Oturma İzni Danışmanlığı

Çalışma ve oturma izni avukatı kadrosuyla, Türkiye’de yaşamak ve çalışmak isteyen yabancıların ikametgah ve çalışma izinlerine ilişkin her türlü işlemi gerçekleştirmektedir.

Bir çok yabancı derneğe ve kuruluşa bu konuda danışmanlık vermekteyiz. Ayrıca, yabancıların çalışma izinleri hakkında çıkarılan ilk liberal kanunun lobi faaliyetleri büromuz aracılığıyla gerçekleştirilmiş ve başarılı olmuştur. Yabancı çalışanların oturma ve çalışma izinleri ve onların aile fertlerinin oturma izinleri doğrudan yabancı yatırımcıları destekleyen çalışma alanımızdır. Bugüne kadarbir çok kişiye çalışma izni ve oturma izni müracaatı büromuz danışmanlığı ile ve büromuz tarafından yapılmıştır.

Uluslararası koruma kapsamında bulunan yabancılarla birlikte serbest bölgelerde çalışacak yabancıların izinleri ile birlikte yabancı öğrencilerin ve yabancı mühendis ve mimarların Türkiye’de çalışma izinleri 6735 Sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu ile düzenlenmiştir.

Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanunda belirtilen usule ve esasa uygun olarak bakanlığa yapılacaktır. Ancak ikili veya çok taraflı uluslararası antlaşmalar ile taraflar bu durumun aksine de karar vermiş olabilirler. Ancak Türkiye Cumhuriyeti kanunları yabancıların çalışma izni alması yasak olan meslek grupları tespit etmiştir. Bu meslek grupları şunlardır; Avukatlar, Diş hekimleri, Eczacılar, Noterler, Güvenlik Görevlileri, Gümrük Müşavirleri, Kabotaj Kanunu uyarınca kara suları içinde balık, istiridye, sünger, inci ihracı yahut dalgıçlık, arayıcılık, kaptanlık vs. Özel hastanelerde sağlık yöneticiliği.